Zakelijke diensten

5 voordelen van fleetmanagement

Fleetmanagement. Er zijn in Nederland nog niet veel bedrijven die hieraan meedoen. Zonde, want deze manier van voertuigmanagement kent tal van voordelen. Zo heb je altijd inzicht, bespaar je op de kosten en optimaliseer je jouw wagenpark. Je ziet het: er zijn genoeg redenen om overstag te gaan. Nog niet overtuigd? In deze blog vertellen de specialisten van Vecore je meer over de voordelen van fleetmanagement.

1. Altijd inzicht in de locatie

Als werkgever zit je overal bovenop. Je wilt niet alleen weten waar jouw personeel zich mee bezighoudt, maar ook waar hun voertuigen zich bevinden. Door gebruik te maken van software voor fleetmanagement, weet jij precies waar de bedrijfswagens zich bevinden. Realtime! Dat is handig in het geval van diefstal, privégebruik en snel schakelen. Ook houdt het systeem de tijd, het aantal gereden kilometers en de locatie van een voertuig bij.

2. Besparing op kosten

Kostenbesparing: dat is de droom van vrijwel iedere manager. Een van de belangrijkste vragen binnen een bedrijf is dan ook: Hoe krijgen we meer resultaat tegen een zo laag mogelijke prijs? Fleetmanagement is zo’n oplossing. Doordat het systeem het rijgedrag van een gebruiker monitort en analyseert, kan er flink op de brandstof en onderhoudskosten van een auto bespaard worden. In de praktijk tot wel 20%!

3. Optimaliseren wagenpark

Het wagenpark van een bedrijf is voor veel organisaties een ongrijpbaar fenomeen. Er zijn teveel cijfers. Teveel mogelijkheden. Een veelgestelde vraag is dan ook: Hoe zetten wij ons wagenpark zo efficiënt mogelijk in? Helaas is daar niet makkelijk een antwoord op te geven. Dit verschilt namelijk per organisatie. Door van fleetmanagement gebruik te maken, kunt u gelukkig veel makkelijker de juiste beslissingen maken. Dit systeem verzamelt namelijk alle, relevante informatie en genereert uitgebreide rapporten. Zo weet u zeker dat u goed zit.

4. Veiliger rijgedrag

Een gezonde werknemer is u als bedrijfseigenaar veel waard. Niet alleen in geld natuurlijk, maar dat speelt wel mee. Wanneer iemand een auto-ongeluk veroorzaakt, kan hij of zij vaak voor langere tijd niet op het werk verschijnen. Werk blijft liggen, terwijl deze persoon wel zijn of haar loon doorbetaald krijgt. Door fleetmanagement in te zetten, krijgen de gebruikers waarschuwingen te zien. Laten ze rare capriolen zien? Dan kan het systeem ze hierop aanspreken.

5. Een groene keuze

De mensheid begint de urgentie steeds beter in te zien. Er moet NU iets veranderen. Aan het klimaat. Aan de uitstoot. Als bedrijf kunt u hier heel makkelijk aan bijdragen. Bijvoorbeeld door – u raadt het al – fleetmanagement in te zetten. Hiermee kunt u namelijk de CO2-uitstoot van uw wagens beperken. Het systeem analyseert namelijk het rijgedrag van de gebruikers en geeft op basis hiervan enkele adviezen. Minder hard rijden. Minder abrupt remmen. Minder snel optrekken. Alles voor een lagere CO2-uitstoot.