Wil je graag gaan beleggen in aandelen? Dan zul je een broker nodig hebben. Weet je niet zo goed wat een broker is, of heb je tips nodig bij het vinden van een goede broker? We helpen je graag een eindje op weg.

Wat is een broker eigenlijk?

Een broker is ook wel een beurshandelaar. Brokers zijn lid van de beurs en werken tegelijkertijd in opdracht van beleggers. Ze brengen kopers en verkopers bij elkaar, of gaan zelf aan de slag met het handelen op de beurs. Brokers mogen echter niet voor zichzelf gaan handelen op de beurs, de inkomsten van de broker moeten echt uit de commissies komen die ze uit transacties halen. Ze rekenen doorgaans transactiekosten; je betaalt een vast percentage of bedrag voor iedere order die je maakt.

Tip 1: Vergelijk brokers

Voordat je zaken doet met een broker, is het goed om eerst verschillende brokers met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld door middel van een online brokers overzicht. Zo krijg je goed op een rijtje welke broker het goedkoopst is, maar bijvoorbeeld ook of brokers wel betrouwbaar zijn. Je kunt op zoek gaan naar reviews, zodat je erachter komt wat klanten over hun brokers te vertellen hebben. 

Tip 2: wat doet de broker nog meer?

Sommige brokers handelen niet alleen in aandelen, maar ook in andere zaken. Mocht je hier (in de toekomst) interesse in hebben, dan is het dus goed om te kijken wat de broker allemaal aanbiedt. 

Tip 3: vraag om hulp

Begin je pas net met beleggen? Dan is het logisch dat je nog niet van alles op de hoogte bent. Er zijn verschillende brokers die je met alle liefde willen helpen, bijvoorbeeld door middel van een demo. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je in goede handen bent.