beginnen met beleggen tips
Financieel

Beginnen met beleggen? Volg deze tips!

Beleggen is populairer dan ooit. Met de komst van verschillende handige apps voor je smartphone is het bovendien enorm eenvoudig geworden. Je kunt beleggen met grote bedragen, met een paar tientjes en je kunt zelfs je wisselgeld gebruiken. Iedereen kan dus beleggen, maar niet iedereen heeft de benodigde kennis. In dit artikel deel ik een aantal tips met je om je kans op beleggingssucces te vergroten.

Bron: https://www.beursgenoten.nl

Doe je voordeel met de kennis en tips van professionals

Je hoeft niet zelf alle kennis in pacht te hebben om succesvol te beleggen. Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om gebruik te maken van de kennis van deskundigen. Op verschillende beleggingsplatformen op het internet worden op dagelijkse basis voorspellingen gedeeld door professionals. Daarnaast delen veel beleggers hun inzichten ook op platformen als YouTube, Instagram en in podcasts en zijn er tutorials te vinden waarin je wordt uitgelegd hoe je kunt beginnen met beleggen. Doe er dus je voordeel mee!

Breng spreiding aan in je portefeuille

Als je ervoor kiest om te beleggen en je wil liever niet te veel risico nemen, zorg er dan voor dat je spreiding aanbrengt in je portefeuille. Als je er namelijk voor kiest om al je geld in te zetten op één aandeel, dan zet je jezelf in een erg kwetsbare positie. Denk bijvoorbeeld aan het schandaal omtrent Volkswagen in 2015 of – meer recent – de heisa omtrent het eveneens Duitse Wirecard in juni dit jaar. De waarde van het aandeel daalde in een week tijd van 104 euro tot enkele schamele euro’s nadat er fraude aan het licht kwam. Het is misschien een extreem voorbeeld, maar het bewijst wel dat het verstandig is om spreiding aan te brengen. Mocht je namelijk al je geld hebben gezet op Wirecard, dan was je mogelijk flink de pineut geweest.