Goud verkopen
Financieel

Goedkoop goud kopen: waar en hoe?

In Nederland zijn we met zijn allen goed in hard werken en geld sparen. Maar we vinden het ook belangrijk dat we voor zo weinig mogelijk geld zoveel mogelijk voor elkaar krijgen. Als Nederlander is je grootste nachtmerrie dat je ergens teveel geld voor betaalt, vooral omdat je hard voor dat geld gewerkt hebt. Tegenwoordig zijn er veel mensen die ervoor kiezen om hun spaargeld te investeren in goud en zilver. Goud kopen blijkt namelijk ook echt een slimme investering te zijn: het is waardevast, de goudprijs is altijd stabiel of stijgt, en het is een concrete aankoop zonder al te veel gedoe achteraf. Er zijn ook talloze aanbieders en goudverkopers te vinden op het internet. Maar dan rijst de vraag: waar koop je op een goedkope en veilige manier goud in?

Mensen die in goud investeren doen dat meestal met een aanzienlijk geldbedrag. Natuurlijk is het ook mogelijk om in kleinere bedragen te investeren, bijvoorbeeld in gouden munten (die zijn makkelijk te verhandelen). Maar verreweg de meeste investeerders kopen in één keer een groot stuk goud, een goudbaar. En hoe groter het stuk goud, hoe belangrijker het is dat je zo min mogelijk betaald per gram goud. Goedkoop goud kopen willen we allemaal wel, dus daarom hebben wij voor je uitgezocht hoe en waar je dat het beste kan doen.

Goud verkopen

Duizend-en-één aanbieders

Allereerst kunnen we je uit de droom helpen dat je even op internet zoekt en direct een goede partij hebt gevonden. Er zijn namelijk zo ontzettend veel aanbieders en handelaren te vinden, dat je simpelweg nooit zeker weet welke daarvan de beste is. Het is altijd belangrijk om er achter te komen wat de voorgeschiedenis is van het bedrijf, en we komen later nog terug op de reden daarvoor. Ook is ons opgevallen dat goud verkopers die bekend staan als een betrouwbare partij, vaak op hun website veel informatie bieden. Zij zijn er duidelijk op gebrand hun klanten zo goed en duidelijk mogelijk te helpen, in plaats van snel orders binnen te slepen.

Verder is het natuurlijk fijn als een verkoper transparant is over de actuele goudprijs en welke koers goud of zilver momenteel vaart. Zodra je weet waar je voor moet zoeken als je een betrouwbare, transparante partij wil vinden, heb je al een belangrijke stap gezet. Maar in dit artikel zijn we niet alleen op zoek naar een goede partij, maar ook naar de goedkoopste. Gezien het feit dat de goudprijs altijd is wat het is, en dat daar niet over te onderhandelen valt, moeten goud aanbieders hun voordeel vinden in een andere tak van hun bedrijf. En daar gaan we nu wat verder op in.

Goud verkopen

Ervaring en connecties

Het blijkt dat een van de weinige manieren voor een goud verkoper om goud voor een lagere prijs aan te bieden, te maken heeft met de geschiedenis van het bedrijf. En dat komt door het volgende: als een verkoper een veel ervaring heeft, heeft hij in de loop der jaren ook veel connecties opgebouwd. Gerenommeerde goud aanbieders hebben vaak veel persoonlijke contacten in hun handel, op het gebied van productie en transport. En dat maakt dat ze over het algemeen minder tussenpersonen en -partijen nodig hebben om hun handel te laten lopen. En dat heeft meerdere voordelen:

  • Omdat er minder tussenpersonen zijn verloopt het proces vaak met minder problemen, er is direct contact
  • Het proces van productie en vervoer verloopt veiliger, simpelweg omdat er minder obstakels op de weg zijn door de directe lijnen die er lopen
  • Het transport van en naar de handelaar verloopt sneller, waardoor klanten minder lang hoeven te wachten en er onder de streep meer gehandeld kan worden
  • Al het bovenstaande maakt dat er algehele kosten die worden doorberekend aan de klant veel lager uitvallen dan kleine, net beginnende ondernemingen

Zoals hierboven vermeld, maken al deze voordelen voor de handelaar dat er uiteindelijk onder de streep vaak een aanzienlijk lagere goudprijs kan worden aangeboden. En als klant weet je ook dat jouw aankoop op een betrouwbare en veilige manier gebeurt. Een goed voorbeeld van zo’n goud handelaar met connecties en ervaring in het vak is www.contant-inkoop-goud.nl. Met een lange geschiedenis in onze hoofdstad, een betrouwbare partij met korte lijntjes naar de productie en transport van het goud. Bekijk hun website voor meer informatie, of ga bij ze langs aan de Eerste van Swindenstraat 1 in Amsterdam.