beurs Bitcoin
Financieel

Hoe vind je een Bitcoin beurs die betrouwbaar is?

De zwakke schakel in het Bitcoin netwerk is de Bitcoin beurs. Reden hiervan is omdat ze zijn opgezet vanuit een bedrijf. Er moet een heleboel kennis worden opgedaan zoals software ontwikkeling, blockchain technologie en bijvoorbeeld wallets. Nadeel is ook dat de beurs Bitcoin het meeste handelen als makelaar of wisselkantoor en hebben ze geen handelsplatform. De kennis die men moet weten is enorm en is moeilijk te vergaren. Het gevaar is tevens dat een slechte beurs eenvoudig gehackt kan worden.

beurs Bitcoin

Populaire beurs in Nederland

Een beurs Bitcoin die in Nederland zeer betrouwbaar en groot is heet Bitvavo. De beurs ondersteund vele verschillende cryptomunten en heeft een eigen orderboek. Voor alle klanten is er tevens wallet ondersteuning, in een stichting worden netjes alle tegoeden van de klanten beheerd. De directie van het bedrijf en de klanten zijn twee totaal van elkaar gescheiden afdelingen. Gaat onverhoopt het bedrijf ten onder dan blijven de tegoeden van de klanten bespaard, alleen het directie gedeelte zal worden aangesproken. Wettelijk gezien is dit een uitstekende positie voor jou als klant. 

beurs Bitcoin

Zijn er nog andere crypto beurzen op de markt?

Je vraagt je vast af bij een beurs Bitcoin of er nog andere beurzen zijn die net zo goed zijn als Bitvavo. Ze zijn er zeker wel maar omdat ze geen eigen orderboek hebben betaal je meer handelscommissies dan Bitvavo. Ook op internationaal gebied zijn er uitstekende beurzen voor de Bitcoin. Het is wel belangrijk dat je erop let dat een bedrijf een licentie heeft en onder toezicht staat van een lokale toezichthouder. Na onderzoek is gebleken dat beurzen die geen licentie hebben niet echt zijn.