De zomervakantie is net voorbij en misschien boek jij je vakantie daar wel net buiten. Maar voor iedereen op school is hun volgende vrije moment de herfstvakantie. De maatregelen tegen COVID-19 lijken nu wel af te nemen, maar voor het buitenland zijn er nog steeds restricties. Heb jij al plannen? De vakantie is alweer over een maandje, dus als je iets gaat boeken, moet dat binnenkort. Misschien ga je een weekendje of een midweekje weg. Misschien ook niet, maar het is in ieder geval leuk dat je alvast wat ideeën hebt over wat je gaat doen. Hier zijn een paar leuke ideeën voor de herfstvakantie.

Genieten in een hottub tijdens een dagje wellness

Even lekker genieten en tot rust komen in de vakantie lijkt geen verkeerd idee. Neem bijvoorbeeld een hottub en ontspan in het water. Hottubs en bubbelbaden zijn goed voor de bloeddruk, de huid en het helpt tegen de pijn. Ze helpen niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Een lekker warm bad nemen helpt erg met de stress, dus het is zeker iets om uit te proberen. Naast een kunststof hottub kan je ook voor een lekker sauna kiezen of een massage. Deze zijn ook erg goed voor de gezondheid. Een rustmomentje pakken door middel van wellness is een goede manier om uit te rusten van het drukke leven buiten de vakantie.

Naar buiten

Voordat het weer te koud wordt of erg gaat tegenvallen, kun je je kans grijpen om nog even lekker buiten te zijn. Maak bijvoorbeeld een wandeling door een stad waar je nog niet naar toe bent geweest of door een prachtig natuurgebied. Utrecht is een mooi voorbeeld, vanwege de natuur, maar ook de stad vol met cultuur. Het oosten van het land is vooral geschikt voor de mooie natuur en de leuke fiets- en wandelroutes. Je kunt ook een fietsroute volgen door zowel de stad als de natuur. Happen en trappen is een leuke manier om langs zowel huizen of cafés te komen en de natuur.