Bekijk het seniorenbed online. Op de website tref je een prachtige animatie aan omtrent de mogelijkheden van het seniorenbed. Je klikt op het pijltje, en het filmpje laat in veertig seconden tijd zien dat het tweepersoonsbed deelbaar is, dat het in hoogte te verstellen is, en dat je een comfortabele zithouding aan kan nemen. Deze mogelijkheden zijn in je eigen voordeel, maar ook van zorgpersoneel zoals thuiszorg. Ook als het nog ver weg lijkt, kan het slim zijn om alvast voor een seniorenbed te kiezen met het oog op de toekomst. Het bed is een ideaal hulpmiddel om langer zelfstandig te blijven wonen.

Een bed is belangrijk

Niet specifiek het seniorenbed, maar in alle gevallen is een goed bed hebben belangrijk. Als je slaapt verslappen al je spieren, de matras moet dan steunen. Tevens moet een matras vocht afvoeren, en omdat je dagelijks flink wat uren in bed doorbrengt is het gebruik intensief. Het is een wonder dat een bed met alle gemak tien jaar meegaat omdat het zoveel te verduren krijgt. De kwaliteit van seniorenbed is goed, en dat zul je merken op de dag. Het lichaam komt goed tot rust, en daardoor ben je op de dag actiever en vitaler. Hierdoor kan weer een diepere slaap ontstaan, en zo is de positieve spiraal compleet.

Maar de slaapkamer tot een mooi vertrek

Op de website is veel informatie te vinden. Desalniettemin biedt seniorenbed advies aan huis aan. Daar is immers de slaapkamer, daar moet het functionele bed met alle moderne snufjes komen. De vertegenwoordiger kan dan adviseren tegen welke muur het bed het beste kan komen zodat de zorg er goed bij kan, en dat je het tot die tijd zelf makkelijk netjes kan houden. Dan kun je gelijk wat mogelijkheden bespreken. Bijna niemand heeft enkel een bed in een slaapkamer, vaak is het volledig met bijvoorbeeld nachtkastjes met schemerlampjes erop zodat de slaapkamer een mooi en prettig vertrek is. Bekijk de website.