Natuurlijk weet iedereen dat er verschillen zijn tussen een motor en een auto. De een heeft vier wielen en de ander heeft er (meestal) 2. Ook zien ze er natuurlijk heel anders uit. Maar niet iedereen weet wat het verschil in ervaring is. Want op een motor rijden voelt heel anders dat rijden in een auto. En dan zijn er ook nog vele verschillen tussen de motoren zelf. Neem bijvoorbeeld een Honda Bobber kopen. Dit is een klassiek uitziende motor met een comfortabele zitting. Op deze motor voelt het echt alsof je de hele wereld aankan. Het geluid dat de motor maakt is geweldig en hij rijd ook super. Het gevoel dat je de hele wereld aankan is iets wat je bij een auto niet zo snel zal hebben. 

Ander soort motoren

Naast de Honda Bobber zijn er ook heel veel andere soort motoren die allemaal een ander gevoel geven. Een goed voorbeeld hiervan is Kawasaki Chopper. Tuurlijk moet je eerst een Kawasaki Chopper kopen mocht je deze niet hebben, maar dat is een aankoop waar je je hele leven plezier van gaat hebben. Deze motor is top voor vakanties doordat er veel ruimte is voor bagage. Omdat er zoveel ruimte hiervoor is voel je je super vrij in je doen en laten terwijl je nog steeds klein en compact bent vergeleken met een auto. 

Wil je het echte klassieke motorgevoel hebben dan moet je eens op een Harley Davidson rijden. Deze motoren zijn vaak iets groter dat de andere twee maar voelt nog steeds wendbaar. Deze is ideaal voor lange tochten met bijvoorbeeld een passagier.

Op vakantie

Met de motor op vakantie geeft ook een uniek gevoel wat je niet met de auto zult krijgen. Je voelt je één met de weg en de omgeving waardoor het altijd een vakantie wordt om nooit te vergeten. Om genoeg bagage mee te kunnen nemen is het handig om goede saddlebags te hebben. Op het internet kan je eenvoudig saddle bag motors bekijken. Maar wees wel kritisch, want niet elke saddlebag past bij jouw motor.