Een begrafenis verzekering dekt de kosten van een begrafenis of crematie. Net zoals bij iedere verzekering betaal je hiervoor maandelijks een premie. Bij overlijden vergoeden verzekeraars je uitvaart of keren ze een vooraf bepaald bedrag uit om de uitvaart mee te bekostigen. Ruim 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. Men vindt het een prettig gevoel dat de toch wel hoge kosten van een begrafenis of crematie wordt gedekt door de verzekering. Het laatste wat je wil is je nabestaande opzadelen met een hoge rekening toch? Goed om te weten is dat een begrafenis verzekering opgedeeld kan worden in twee soorten uitvaarten. Je dient namelijk vooraf te kiezen voor een begrafenis of een crematie. Deze uitvaarten zijn namelijk niet gelijk in prijs.

Een verzekering voor je nabestaande

Een uitvaartverzekering sluit je dus eigenlijk niet af voor jezelf, maar voor je nabestaanden. Zij willen net zoals jij dat zou willen als een dierbaar persoon overlijdt, als het moment daar is, op een goede manier afscheid kunnen nemen. De kosten van de uitvaart zijn afhankelijk van jouw wensen en die van je naasten. Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland rond de 7.500 euro. Dat is een bedrag waar je jouw nabestaanden niet mee wilt opzadelen toch? Ook kunnen uitvaartverzekeraars een hoop regelwerk uit handen nemen.

Kosten uitvaartverzekering

In 2020 kost een uitvaartverzekering gemiddeld gezien ongeveer 9 euro per maand. De exacte hoogte van de premie is echter sterk afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste heeft de prijs te maken met de soort verzekering die je kiest. Wil jij begraven of gecremeerd worden als het moment daar is? Daarnaast kan ook de hoogte van de dekking bepalen hoeveel premie jij per maand betaald. Uiteraard speelt ook je leeftijd en je gezondheid mee. Wanneer je al op leeftijd bent en je wilt nog een begrafenis verzekering afsluiten dan betaal je meer dan een jonger persoon die start met dezelfde verzekering. Deze regel geldt uiteraard ook voor je gezondheidstoestand. Verder kunnen de kosten voor een begrafenis verzekering uiteenlopen door eventueel meeverzekerende kinderen of een speciale invulling van een begrafenis.

Uitvaartverzekering premie berekenen

Overweeg jij een begrafenis verzekering af te sluiten? Wil je berekenen hoeveel premie je gaat betalen voor jouw uitvaartverzekering? Kies dan op de website overstappen.nl één van de uitvaartverzekeraars die bij jou past. Op de website van de betreffende uitvaartverzekeraar kan je vervolgens de uitvaartverzekering premie berekenen.