Cryptocurrency wordt telkens meer gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in games. Wil jij ook beginnen met crypto games? Lees hier verder en start zo snel mogelijk!

Wat zijn Crypto Games?

Crypto games zijn applicaties waarin tokens of munten gebruikt worden. Meestal zijn deze games gebouwd door smart contracts. Met smart contracts is het mogelijk om allerlei dingen te programmeren. Ook een spel dus!

De meeste crypto bestaat nog niet lang. De geldt hetzelfde voor de games. De meeste games zijn nog alpha- of beta-versies. Hier komt snel verandering in. De cryptomunten ontwikkelen zich snel en hierdoor zullen de games ook steeds sneller ontwikkeld worden.

Voordat je aan crypto games begint, worden er nog een aantal termen beschreven. De belangrijkste termen die met crypto games te maken hebben zijn: NFT, dAPPS en Wallet. Een NFT is een munt die een eigen inhoud heeft. Met behulp van een NFT kan je dingen opslaan en terugvinden in het spel. Als tweede dAPPS. Dit staat voor een decentrale app. Een crypto game valt onder de dAPPS. Als laatste heb je de Wallet. Hierin kun je al jouw crypto’s in opslaan.

crypto games

Waar moet je op letten?

Er worden 3 tips gegeven voordat je gaat beginnen aan crypto games. De tips zijn: let op de transactiekosten, houd je wallet in de gaten en probeer het eerst uit.

Bij sommige games moet je transactie voltooien die volledig gaan via het blockchain netwerk. Bitcoin en Ethereum hebben erg hoge transactiekosten. Als je niet veel hieraan kwijt wilt zijn, wordt aangeraden om niet voor Bitcoin of Ethereum te gaan.

Alle crypto die jij verbonden hebt met het spel staan in de wallet. Let op dat je bijvoorbeeld niet iets verkoopt of verspilt. Als je geen munten beschikbaar hebt, kan je de games niet spelen.

Bij sommige games wordt er met veel geld gespeeld. Wij raden aan om eerste een crypto game uit te proberen. Zo ben je niet in 1 keer al jouw geld kwijt en kan je kijken of het iets voor jou is.

Wil jij meer informatie over crypto games? Bekijk dan het volledige artikel op Bankr!