Ben je je huidige huis uitgegroeid en ben je op zoek naar je nieuwe droomhuis? Dan heb je je vast ook al bezig gehouden met het aanvragen van een hypotheek. Omdat het aanvragen van een hypotheek soms best ingewikkeld kan zijn, leggen we je in dit artikel uit hoe je zelf je hypotheek kan berekenen en wat de voordelen zijn van een hypotheekadviseur. 

Hypotheek zelf berekenen

De hoogte van een hypotheek die iemand kan aanvragen wordt per persoon berekend op basis van persoonlijke gegevens en de financiële situatie. Maar je kan ook je maximale hypotheek zelf berekenen met behulp van een online tool. Je hoeft hier enkel je inkomen in te vullen en wat overige gegevens. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel jij maximaal kan lenen. 

Hypotheekadviseur

Het aanvragen van een hypotheek kan nog best lastig zijn, vooral als je er niet zo veel verstand van hebt. Gelukkig zijn er genoeg professionals die je hierbij kunnen helpen. Een hypotheekadviseur geeft jou persoonlijk advies en beantwoord alle vragen die je hebt. Daarnaast helpen ze je ook op weg met het doen van een aanvraag. Kan jij wel de hulp van een hypotheeadviseur gebruiken? Neem dan eens een kijkje op de website van Hypotheek24 voor meer informatie. Daarnaast beschikt Hypotheek24 over een aantal handige online tools die het aanvragen van een hypotheek makkelijker kan maken.